Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 203 találat

Csirkés canelloni

Amíg a paradicsomszósz készül, felhevített olajon süssük át, a kis kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet. Keverjük hozzá a paradicsomszósz harmadát és töltsük meg a canellonikat. A szósz másik harmadát ... tovább

Húsgombócok póréágyon

A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk ... tovább

Fetával töltött csirke

A cukkínit almareszelőn lereszeljük. Elkeverjük a fetával, a vajjal, a tejben megáztatott és elmorzsolt zsemlével, a tojással, ízesítjük néhány rozmaringlevéllel, két gerezd zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és ... tovább

Fűszeres nyúl diszkoszban

A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek ... tovább

Gombás csülök tavasziasan

A csülköt hosszában a csontig bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük és a darabokra vágott, majd a fűszerekkel átforgatott zöldségeket mellészórjuk. Aláöntjük a bort és a zacskót lezárva 180 fokra ... tovább

Olaszos csirkeragu

A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott csirkemellet átsütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, felöntjük a borral, majd nagy lángon, kevergetve zsírjára sütjük. ... tovább

Slambuc kagylólevese

A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább

Sertéscomb velesült zöldségekel

A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük ... tovább

Olívás kenyér

Két és fél deci langyos vízbe keverjük el a cukrot, az élesztőt és evőkanálnyi lisztet hozzáadva, hagyjuk öt percig pihenni. Közben az olajbogyó felét vágjuk apró darabokra. Gyúrjuk össze a lisztet a darabolt olívával, az ... tovább

Almaborban párolt csirke

A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb ... tovább