Húsgombócok póréágyon
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
| 10 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
| 1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 3 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 1 kiskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 3 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 60 dkg
pulykacomb |
115 |
20.5 |
3.6 |
0.4 |
0 |
75 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk és középforró olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A zöldjének egy részével együtt felkarikázzuk a pórét, majd az olajon megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a kakukkfűvel és felöntjük a tejföllel és a tejszínnel. Sózva, borsozva, addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Tepsibe terítjük, majd rárakosgatjuk a húsgolyókat. Meghintjük a reszelt sajtokkal és 170 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt átsütjük.
Párolt rizst ajánlok mellé köretnek. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)