Húsgombócok póréágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk és középforró olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A zöldjének egy részével együtt felkarikázzuk a pórét, majd az olajon megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a kakukkfűvel és felöntjük a tejföllel és a tejszínnel. Sózva, borsozva, addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Tepsibe terítjük, majd rárakosgatjuk a húsgolyókat. Meghintjük a reszelt sajtokkal és 170 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt átsütjük. Párolt rizst ajánlok mellé köretnek. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||