Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Sienai lépes crostini

A reszelt hagymát pirítsuk át két evőkanál vajon. Ha barnulni kezd adjuk hozzá a darált lépet és májat. Süssük át és adjuk hozzá a citromhéjat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a paradicsompürét. Pároljuk 10 percig, ha ... tovább

Grillezett paprikasaláta

Az ízlésünknek megfelelő paprikákat, összesen kb. egy kiló legyen, kicsumázzuk, kimagozzuk és hosszában, ujjnyi csíkokra vagdaljuk. Héjával lefelé grillrácsra tesszük és feketés, hólyagosra sütjük. A héját lehúzzuk és a ... tovább

Római töltött paradicsom

Az olaszok egy cannolicchietti nevő tésztát (kis gyűrű tészta, egyfajta levestészta) használnak. A paradicsomok tetejét levágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A belsejüket kevés sóval meghintve lefordítva hagyjuk a felesleges levet ... tovább

Laskagombás marhatokány

A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk ... tovább

Toszkán zöldséges kenyérleves

A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább

Trák mártogatós fetával

A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább

Sárgadinnye saláta paradicsommal

A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját ... tovább

Rizs ősziesen

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát és megszórjuk sóval, borssal. Zsírjára sütjük, majd belekeverjük a dobókockányi darabokra vágott sütőtököt. Rövid pirítás után ... tovább

Bélszín mézes mustármártással

Az érlelt bélszínt 4 vastag szeletre vágjuk. A hússzeleteket a felforrósított olajban süssük meg, oldalanként 2-5 percig, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A húst vegyük ki és tartsuk melegen. A serpenyőbe dobjuk a ... tovább

Sonkás-zsályás csirkemell tejszínes zöldborsóval

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd a filéket lapjában félbe vágjuk. A húsokat sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalukra 2 zsályalevelet, a másik oldalukra egy szelet sonkát fektetünk és fogpiszkálóval hozzátűzzük. A ... tovább