Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 54 találat

Gyümölcsleves főzés nélkül

A gyümölcsöket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A joghurtot, a tejet, a mézet, a banánt és a fahéjat botmixerrel simára zúzzuk. A sóval és tejszínnel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsdarabokat. Behűtve, ... tovább

Borzas meggyeslepény

Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá ... tovább

Meggyes-csokis muffin mikróban

Villámgyors édesség váratlan gyereksereg érkezésére. Nem szeretem a mikrohullámú sütőt, de ez finom lett benne. Egy nagy, legalább 3 decis bögrét vagy több kisebb csészét használjunk. A meggyet magozzuk ki, majd a többi ... tovább

Meggyes-mákos pite

A lisztet, a sütőport, a darált mákot és a sót összeszitáljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. A habos masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával behintett tepsibe ... tovább

Likőrös gyümölcssaláta

A meggyet kimagozzuk és a többi gyümölcsöt meghámozva feldaraboljuk. A likőrt, a mézet és a lime kicsavart levét elkeverjük, majd a gyümölcsdarabokkal összeforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be, néhányszor óvatosan keverjük át, ... tovább

Meggyes-mákos rétes

A tejet felforralom és kevergetve feloldom benne a cukrot és a sót, majd hozzáadom a mákot és a fahéjt. Hagyom kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverek hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára ... tovább

Mogyorókrém kókuszfészekben

A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd egészen finomra daráljuk. Gőz fölött a darabokra tördelt csokoládét, magas kakaótartalmút használjunk, a vajat és a, nem cukrozott, sűrített tejet felmelegítjük. Ha összeolvadt, hozzáadjuk a ... tovább
cimkék

Rumos-meggyes tiramisu

A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább

Meggyparfé

A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, ... tovább

Gabi meggyespitéje

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább