Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 147 találat

Kapros édeskáposzta főzelék

A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd ... tovább

Káposztás bableves kakashússal

A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A feldarabolt kakast a babbal együtt kb. 7 l hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, ... tovább

Zsírégető káposztalevesleves

A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, ... tovább

Lakodalmas leves

A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább

Tordai lucskoskáposzta

A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább

Vecsési kacsa

A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott ... tovább

Sült kacsapecsenye káposztás tésztával töltve

A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, ... tovább

Kolozsvári töltött káposzta

A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább

Vega töltött káposzta

A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a ... tovább

Karácsonyi káposzta saláta

Reszeljük le a narancs és a citrom héját, majd csavarjuk ki a levüket, az egészet keverjük el a mézzel, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele az erdei gyümölcsöket, majd ha felengedett, óvatosan keverjük el a finomra reszelt ... tovább