Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 25 találat

Slambuc káposztalevese

A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább

Rakott kel

A megtisztított kelt leveleire szedjük és forró, sós vízben két percig főzzük. Félretesszük lecsepegni. A rizst kétszeres térfogatának megfelelő sós vízben megfőzzük. 3 evőkanál olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Kolbászos kelkáposzta

Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg ... tovább

Olasz töltött kel

A megtisztított kelt forrásban lévő, sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Kivéve, lecsöpögtetjük és nyolc külső levelét leszedjük. A többi kelt, kitorzsázva apróra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a répát ... tovább

Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego)

A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára ... tovább

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább

Gerslis zöldségleves csülökkel

Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd hozzákeverjük a bőrével együtt kockára vágott csülköt. Tegyük bele a csontot is. Csendes tűzön, kevergetve süssük, amíg a levét kiengedi. Dobjuk bele a babérlevelet, a ... tovább

Mangós kelkáposztasaáta

A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből ... tovább

Kelropogós

A kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben két percig abáljuk, majd lecsöpögtetve félre tesszük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a darált pulykahúst. ... tovább

Kelkáposztás-rizses pulykamell

A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát, majd a kockára vágott húst, kevergetve, süssük fehéredésig rajta. Adjuk hozzá a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon, pároljuk ... tovább