Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz töltött kel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szilveszter, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelt forrásban lévő, sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Kivéve, lecsöpögtetjük és nyolc külső levelét leszedjük. A többi kelt, kitorzsázva apróra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a répát lereszeljük és a bacont kis kockára vágjuk. Egy evőkanál felhevített olajon a bacont átsütjük, majd a hagymát megpirítjuk rajta, ha a hagyma megpirult hozzáadjuk a kelt és a répát, óvatosan sózzuk, megborsozzuk és roppanósra pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük a reszelt parmezán felét. A masszát a kellevelekbe töltjük és betekerjük, mint a töltött káposztát. A megmaradt olajat, a kel főzőlevéből úgy két evőkanálnyit, tepsibe öntünk és ráhelyezzük a betöltött káposztát. Megszórjuk a reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)