Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 330 találat

Fokhagymakrémleves

A felhevített vajban, a lisztet megpezsgetjük, majd belereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdeket. Megkeverjük és ahogy illata lesz, felöntjük 1 l vízzel vagy húslével, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, ... tovább

Grízgombóc

Fél liter vizet felforralunk, belekeverjük a vajat, ha felolvadt, folyamatosan keverve beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük, ha besűrűsödött kihűtjük. Kihűlés után belekeverjük a tojást és kanállal diónyi gombócokat formálunk. ... tovább

Vese bajorosan

Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen ... tovább

Francia burgonya

A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kivajazott tepsibe terítjük. A tojássárgájával el­kevert, sózott tejszínnel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben ad­dig ... tovább

Borscs

A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább

Hagymás táska

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra ... tovább

Hagymás táska

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra ... tovább

Scsí

A marhahúst 1.5 l leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A levéből kivéve, vékony csíkokra vágjuk. A forró húslevesbe rakjuk az apróra vágott káposztát, és megvárjuk, míg újból felforr. Közben a vajon megpároljuk a ... tovább

Vajas kukorica

A megforrósított vajba öntsük bele a leszűrt konzervkukoricát, borsozzuk meg, izlés szerint sózzuk és az egészet forrósítsuk át. Ha mirelitből készítjük, akkor még fagyottan öntsük a kukoricát a forró vajba és kis lángon, ... tovább

Francia hagymaleves

Az olajon megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és póréhagymát, fél óráig lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük, de ne hagyjuk megpirulni.Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd ... tovább