Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olivás, pácolt feta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10080 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Saláták, Előételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg görög feta 64 3.5 0.5 11.4 0 12
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes használni, mert a többi törik. Üvegbe rakjuk, majd felöntjük az olajjal és hűtőben tárolva, egy hétig, néha finoman megmozgatjuk. Lecsepegtetve tálaljuk, salátalevélbe rakva, friss zöldségeket és pirított barnakenyeret kínálva mellé tálaljuk.
Egy grillparti tökéletes bevezetője lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)