Olivás, pácolt feta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Saláták, Előételek Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes használni, mert a többi törik. Üvegbe rakjuk, majd felöntjük az olajjal és hűtőben tárolva, egy hétig, néha finoman megmozgatjuk. Lecsepegtetve tálaljuk, salátalevélbe rakva, friss zöldségeket és pirított barnakenyeret kínálva mellé tálaljuk. Egy grillparti tökéletes bevezetője lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||