Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halsaláta amurból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kg amur 141 18 7.5 0.2 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. Így hagyjuk állni 4 órán át. A kemény tojást apró kockákra aprítjuk, majd elkeverjük a mustárral, az olajjal és az apróra vágott almával, főtt burgonyával. Ezt összekeverjük a hallal, hideg helyen érleljük még egy órácskát.
Salátaágyon, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)