Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhahússaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
25 dkg céklakonzerv 63 1.3 0.1 13.9 0 0
25 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 dl tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
igény szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézből, a joghurtból és a narancs kicsavart levéből, ízlés szerint fűszerezve, öntetet készítünk és a hozzávalókat beleforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk, a finomra vágott metélőhagymával megszórva.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)