Halsaláta amurból (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Herceg Feri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. Így hagyjuk állni 4 órán át. A kemény tojást apró kockákra aprítjuk, majd elkeverjük a mustárral, az olajjal és az apróra vágott almával, főtt burgonyával. Ezt összekeverjük a hallal, hideg helyen érleljük még egy órácskát. Salátaágyon, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||