| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 6 evőkanál baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 25 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 5 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 2 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 25 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a baracklekvárral kenhető masszává keverjük. Lisztezett felületen vékony lappá nyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögek hosszabb szélére tölteléket halmozunk és a két végét behajtva kiflivé tekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A felvert tojással a tetejüket lekenjük és megszórjuk dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.