Gabi diós kiflije (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Advent, Buli, Édességek, Tészták, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a baracklekvárral kenhető masszává keverjük. Lisztezett felületen vékony lappá nyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögek hosszabb szélére tölteléket halmozunk és a két végét behajtva kiflivé tekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A felvert tojással a tetejüket lekenjük és megszórjuk dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A töltelékbe ízlés szerint tehetünk citromhéjat vagy mazsolát is. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||