Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres rizzsel töltött kalamári

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Töltött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Hidegvérűek, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük be. A burgonyát, a paradicsomot és a hagymát vágjuk kockára, majd keverjük el az apróra vágott chilivel, a megmaradt fokhagymával, az oregánóval és terítsük kiolajozott tepsibe. Öntsük alá a bort, tegyük a tetejére a töltött tintahalat és csepegtessük meg olajjal, hintsük meg sóval és borssal. A tepsit szorosan fedjük le alufóliával és süssük 175 fokra előmelegített sütőben egy órát.
Frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)