Hagymás burgonyakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Mindkét hagyma közepéből kivágunk egy-egy karikát és félretesszük A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórunk két evőkanál lisztet, elkeverjük és hozzáadjuk a liternyi alaplevet. Felforraljuk és beleszórjuk a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát. Ha megpuhult botmixerrel simára keverjük. A hagymakarikákat szétszedjük és meghintjük a maradék liszttel, majd forró olajban pirosra sütjük. A forró levest a hagymakarikákkal, apróra metélt petrezselyemzölddel és durvára tört rózsaborssal díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||