Korpás kenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Szabadban, Csőben sült, Kemence, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A finomliszt felét a cukorral és az élesztővel egy pohár langyos vízzel elkeverjük és egy órát kelni hagyjuk. A többi lisztet a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, bele rakjuk a főtt, áttört krumplit és a kovászt. Összegyúrjuk és annyi langyos vizet fokozatosan hozzáöntve, hogy rugalmas tésztát kapjunk kidagasztjuk. A tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk és 4 egyforma darabra osztjuk. Hosszúkás kenyereket sodrunk, kizsírozott sütőlemezre rakjuk. Ismét kelesztjük, úgy 40 percet. 200 fokon fél órát, majd 150 fokon 20-25 percig sütjük. A sütő aljába kis tálban tegyünk vizet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||