Rozsos zsemle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Csőben sült, Szabadban, Kemence, Tésztafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 1 dl langyos, mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk és a sóval összekeverjük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük és a szükséges tejjel közepes keménységű tésztát gyúrunk. 50-60 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 4-5 cm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Meggömbölygetjük és fél órát kelesztjük, zsírozott tepsire helyezzük, tojássárgájával bekenjük, előmelegített sütőben, közepes erősségű tűzön 20-25 percig sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||