Borjúcomb rebarbarával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg rebarbara ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket hozzátéve puhára pároljuk. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
Párolt rizst ajánlok mellé köretnek.