Kapros újburgonyaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott kaprot, néhány szál kivételével, a felhevített vajban, egy percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és még egy percig kevergetjük. Felöntjük a húsalaplével és beledobjuk a megtisztított és kockára vágott újburgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, ezekkel már csak összeforraljuk. A félretett kaporszálakkal díszítve melegen és hidegen is tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||