Nyúlragu serpenyőben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felforrósított vaj-olaj keveréken aranybarnára sütjük, belekeverjük a gombát és a fűszerkeveréket. Kicsit átforgatjuk, majd ráöntjük a bort és a húsalaplét. Felforraljuk és kislángon puhára pároljuk. Végül beleöntjük a tejszínt és sűrűsödésig forraljuk. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Hercegnőburgonyával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||