Bélszín vadasan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Herceg Feri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
20 deka vegyes zöldség A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk, s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben kisujjnyi jó étolajat hevítsünk fel 3 deka zsírral, a bélszínt pirosítsuk meg benne. Azután vegyük ki és tegyük félre, 20 deka vegyes leveszöldséget apróra vágva tegyünk a forró olajba, és azt szintén pirítsuk meg s egy kis paradicsommal, babérlevéllel, egész borssal, kakukkfűvel, tárkonyos ecettel ízesítsük, a bélszínt tegyük belé, s fedő alatt pároljuk puhára. Ha a hús puha, újra kivesszük, a zöldséget egy szitán áttörjük, levét átszűrjük, és 3 deka zsírból, 3 deka lisztből készült jó barna rántást készítünk, melybe a bélszín levét és az áttört zöldséget tesszük, jól beforraljuk, s ha szükséges, egy kis vízzel feleresztjük, hogy a mártás túl sűrű ne legyen. A mártást tejfellel ízesítjük. A bélszínt most ismét a mártásba tesszük, és fedő alatt tálalásig állni hagyjuk a tűzhely szélén, hogy el ne forrja a levét. Sós vízben főtt makarónival vagy spagettivel szolgáljuk fel a bélszínt és a mártást külön mártáscsészében adjuk fel mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||