Tepsiben rántott csirke salátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gizi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirke felsőcombot sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával elkevert parmezánba forgatjuk. Olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét is megspricceljük olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd megfordítjuk és 175 fokon 25 percig továbbsütjük. A salátához félbe vágjuk a koktélparadicsomot, felszeleteljük a pórét, majd a joghurtot a fokhagymagranulátummal és sóval, borssal ízesítjük. Mindent összeforgatunk a rukkolával és a bébispenóttal. A sült csirkecombokkal tálaljuk.