Kuglófsütőben sült kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. Ha szükséges a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá. Dagasztás közben adagoljuk bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Meleg helyen egy órát hagyjuk kelni. Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába egyengetjük. A tetejét a kissé felvert fehérjével bekenjük és 175 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd borítsuk tálra. Felszeletelve tálaljuk. A porcukor ízlés kérdése. Kis vaj és lekvár kíséretében pompás reggel vagy uzsonna, de pástétomok mellett is megállja a helyét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||