Fehérrépa püré (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Márton nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Böjt, Hideg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A feldarabolt répát és a levágott szárát, kevés sóval, borssal ízesített vízzel felöntve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük a répát, a szárat kidobjuk és a répát turmixba tesszük. A sajttal és a vajjal áttörjük, szükség szerint kevés főzőlével hígítjuk.
Kanállal formázva tálaljuk. A burgonyapürénél kissé markánsabb köret.