Serpenyőben sült tarja és petrezselymes újburgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Buli Hozzávalók 4 személyre: Sült tarja serpenyőben
Petrezselymes újburgonya serpenyőben
![]() Sült tarja serpenyőben A kissé kivert tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A felhevített zsiradékban, mindkét oldalát átsütjük. Rászórjuk a finomra vágott hagymákat, a fűszereket, majd a fehérborral felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk, ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk alá. Petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával tálaljuk. Petrezselymes újburgonya serpenyőben Hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a megmosott, leszárított újburgonyát. Rázogassuk, hogy az olaj mindenütt bevonja. Sózzuk és borsozzuk meg. Fedő alatt, tovább rázogatva, a gőzében hagyjuk megpuhulni. Végül a fedőt levéve, süssük ropogósra. A durvára vágott petrezselymet, csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||