az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A kétharmadát nyújtsuk körlappá és tegyük egy sütőpapírral bélelt piteformába, úgy hogy pereme is legyen. Keverjük el a darált diót a lekvárral és kenjük a tésztára. Nyújtsuk ki a félretett tésztát, vágjuk csíkokra és rácsozzuk be a torta tetejét. Kenjük le a felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, fél óra alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk kihűlni, majd tortaszerűen szeletelve tálaljuk.