Rácsos linzertorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Advent, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A kétharmadát nyújtsuk körlappá és tegyük egy sütőpapírral bélelt piteformába, úgy hogy pereme is legyen. Keverjük el a darált diót a lekvárral és kenjük a tésztára. Nyújtsuk ki a félretett tésztát, vágjuk csíkokra és rácsozzuk be a torta tetejét. Kenjük le a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, fél óra alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni, majd tortaszerűen szeletelve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||