Rizslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket formázunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük. Mártásokkal vagy köretként kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||