Rizslepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg főtt rizs 130 2 0.3 28.2 0.4 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket formázunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük.
Mártásokkal vagy köretként kínáljuk.