Füstölt csülök hagymakarikákkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Édes, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Húsfélék, Zöldség, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt a fűszerekkel puhára főzzük. Lebőrözzük, majd a zsírját finoman bevagdaljuk. A narancslekvárral elkevert főzőlével lekenjük és 200 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. 3 fej hagymát karikára vágunk és liszttel átkeverjük. Bő zsiradékban, apránként pirosra sütjük. Szellősen szikkadni hagyjuk. A feldarabolt csülökkel, sok salátával tálaljuk.