Baconos-sajtos burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Uzsonna, Szabadban, Macskajajra, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.