Lapocka zsír alatt eltéve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Húsételek, Főétel, Tizórai gyerekeknek , Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Bálint nap, Párolt, Sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet aláöntve, fóliával fedjük le. 180 fokos sütőben egy órát süssük, a fóliát levéve, még fél órát pirítsuk. Bödönbe téve, a zsírral leöntve, tároljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||