Epres csirkemellsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hirtelen sült, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom lereszelt héját, a kicsavart levét sóval, és a félretett borssal ízesítjük, majd az olívaolajjal mártássá habosítjuk. Közvetlenül tálalás előtt, a vékonyra vágott epret, a salátákat, az apróra metélt snidlinget, a csirkemellet és az öntetet összeforgatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||