Epres csirkemellsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hirtelen sült, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 kávéskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
fél narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
fél lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom lereszelt héját, a kicsavart levét sóval, és a félretett borssal ízesítjük, majd az olívaolajjal mártássá habosítjuk. Közvetlenül tálalás előtt, a vékonyra vágott epret, a salátákat, az apróra metélt snidlinget, a csirkemellet és az öntetet összeforgatjuk.