Baconos cukkinikrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 szál cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra kockázott bacont a felhevített olajon szárazra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedve félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott cukkínit átpároljuk benne. A zúzott fokhagymával, a mustárral és ízlés szerint borssal, sóval ízesítve, a pirított baconnal botmixerrel áttörve, lehűtve adjuk asztalra. Pirított kenyeret tálaljunk hozzá. Friss paradicsommal fantasztikus. Grillvacsorák előételeként tökéletes, de borozáshoz-sörözéshez, is illik.