Géza szabolcsi töltöttkáposztája (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a darált hússal és a rizzsel. A káposztafelek torzsáját kivágjuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízben 3-4 percig főzzük, lecsepegtetjük és a külső leveleit leválasztjuk. A levelekről a vastag részt kivágjuk és a húsmasszát beletöltjük. Kicsi, tölcsér alakú formákat készítsünk. Lazán, hogy a rizsnek legyen helye dagadni. A megmaradt káposztát és a paprikát laskára vágjuk, a harmadát fazékba terítjük. Megszórjuk a kis kockára vágott bacon felével. Rárakosgatjuk a töltelékek felét, majd ismét káposzta, bacon és töltelék következik. Beterítjük a maradék káposztával. Felöntjük a paradicsomlével és annyi alaplével, hogy éppen ellepje. Gyenge tűzön egy órát pároljuk. Tejföllel és friss kenyérrel adjuk asztalra. Nem nehéz étek, nyáron is tálalhatjuk. Előételnek hidegen is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||