Almás-mákos pite (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csapott evőkanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a darált mákkal, a sóval és a szódabikarbónával elkevert liszttel összeforgatjuk. A reszelt almát és a többi hozzávalót belekeverjük. Vajjal kikent, morzsával megszórt formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, fél órát vagy tűpróbáig sütjük. Alma vagy vanília mártással tálaljuk.