Padlizsános lecsó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A padlizsánt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajon fedő nélkül, megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, ha összeesett, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, a paradicsomot, a fűszereket. Kicsit pároljuk és ha a levét kiengedte, jöhet bele a padlizsán és a rizs. Készre pároljuk. Hidegen és melegen tálalható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||