Padlizsános lecsó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg paprika 20 1.2 0.3 3 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A padlizsánt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajon fedő nélkül, megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, ha összeesett, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, a paradicsomot, a fűszereket. Kicsit pároljuk és ha a levét kiengedte, jöhet bele a padlizsán és a rizs. Készre pároljuk.
Hidegen és melegen tálalható.