Cékladzsem (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Karácsony, Buli, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott céklákat alufóliába burkoljuk és 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát sütjük. Forrón megtisztítjuk, a kétharmadát húsdarálón ledaráljuk, a többit kockára vágjuk. A porrá tört fűszerekkel, a tormával és a többi hozzávalóval elkeverjük. Szükség szerint utánfűszerezve, kevés vizet hozzáöntve felforraljuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és 10 percre fejreállítva, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. A kamrában hónapokig eláll. Grill vagy szárazabb sült húsok mellé kiváló. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||