Tepsis pizza kemencében (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Tepsis pizza kemencében
Pizza alaptészta
Tepsis pizza kemencében A pizza alaptésztát 1 kg lisztből készítsük el, majd kinyújtva helyezzük megfelelő méretű tepsibe. Amíg a tészta kel, készítsük el a mártást. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá a kis kockára vágott paradicsomot, süssük össze, majd a szósz többi hozzávalóját belekeverve főzzük a kellő sűrűségűre. Ha elkészült langyosan kenjük a tésztára. Rakjuk a tetejére a tarját, a félfőre vágott lilahagymát, a kukoricát és a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot. Végül szórjuk meg a lereszelt sajttal. Tegyük a forró kemencébe és 20-25 perc alatt süssük készre. Kockára vágva tálaljuk. A pompos kissé olaszos verziója. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||