Bazsalikomos pulykatokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd fehéredésig sütjük rajta a kockára vágott pulykacombot. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús megpuhult, süssük zsírjára és keverjük bele a tejszínt. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott bazsalikomot.
Galuskával tálaljuk.