Bazsalikomos pulykatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd fehéredésig sütjük rajta a kockára vágott pulykacombot. Felöntjük a borral és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús megpuhult, süssük zsírjára és keverjük bele a tejszínt. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott bazsalikomot. Galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||