Retekzöldje leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Retekzöldje leves
Sült borsó
Citromos pácolt retek
Retekzöldje leves A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig forraljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és törjük botmixerrel át. Ha, melegen tálaljuk, adjuk az asztalra sült borsóval, hidegen, azonban, tálaljuk csíkokra vágott, sóban és citromlében pácolt retekfejekkel. Sült borsó A felvert tojással elkevert lisztet, ízlés szerint sózva, borsozva elkeverjük, majd nokedliszaggatóval, forró olajba, tesszük. Aranybarnára sütve, levesbetétként kínáljuk. Citromos pácolt retek A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||