Mézes chilimártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd dobjuk rá a finomra vágott, ízlés szerint kimagozott chilit. Rövid párolás után, öntsük rá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Adjuk hozzá a fűszereket és kis lángon főzzük negyed órát. Törjük át bormixerrel, majd szűrjük át. Ha nem elég sűrű, kevergetve, nagy lángon forraljuk be. Sóval, cukorral vagy ecettel lehűtés után igazítsuk ki az ízét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||