Halva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Hideg, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajban, kevergetve aranybarnára pirítjuk a darát. A darált fenyőmagot és mandulát hozzáadva, összeforgatjuk, majd megfűszerezzük. Ráöntjük a cukrot, majd 4 deci vizet és összepároljuk. 20 percig, kikapcsolt láng felett, pihentessük, majd vízzel kiöblített formákba nyomkodva, másnapig pihentessük. A formákból kiborítva, tetszőleges díszítéssel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||