Húsos rizsfelfújt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá a darált pulykahúst és kevergetve, pirítsuk morzsásra. Közben fűszerezzük és kevés vizet aláöntve, pároljuk puhára. A vége felé keverjük bele a zöldségeket és süssük el a levét. Mire a lé elpárolog, a zöldségek kiengednek. Hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a tojások sárgáját és a rizst. Végül forgassuk bele a tojások keményre vert habját. Simítsuk vajjal kikent és zsemlemorzsával kihintett tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig. Az utolsó húsz percben szórjuk rá a reszelt sajtokat. Rövid pihentetés után, kockára vágva tálaljuk. Maradék rizs és pörkölt felhasználására kiváló recept. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||