Baconos-túrós rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ízesítsük. A tölteléket kenjük a tésztára, majd a két szélét behajtva tekerjük fel, mint a bejglit. Kenjük le a felvert tojással. Tegyük, sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 percig. Langyosan vágjuk szeletekre. Sör vagy bor mellé, szinte nélkülözhetetlen. Másnapra, tökéletes reggeli, ha langyosan adjuk az asztalra. Előző este bekészíthető, csak sütni kell frissen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||