Sertésjava pizzasütő módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
60 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összeforraljuk és kis lángon negyed órát főzzük. A kivert, szélein bevágott húsokat sózzuk, borsozzuk, majd evőkanálnyi olajon, mindkét oldalukon pirosra sütjük. Tűzálló tálba simítjuk a mártást, a húsokat bele fektetjük, rákarikázzuk a félretett paradicsomot, a mozzarellát, megcsepegtetjük a félretett olajjal, majd 250 fokos sütőbe toljuk, 5 percre. Finomra vágott zöldfűszerekkel meghintve, sült burgonyával és párolt zöldséggel kínáljuk.