Sertésjava pizzasütő módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összeforraljuk és kis lángon negyed órát főzzük. A kivert, szélein bevágott húsokat sózzuk, borsozzuk, majd evőkanálnyi olajon, mindkét oldalukon pirosra sütjük. Tűzálló tálba simítjuk a mártást, a húsokat bele fektetjük, rákarikázzuk a félretett paradicsomot, a mozzarellát, megcsepegtetjük a félretett olajjal, majd 250 fokos sütőbe toljuk, 5 percre. Finomra vágott zöldfűszerekkel meghintve, sült burgonyával és párolt zöldséggel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||