Spenótos-juhtúrós galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Spenótos-juhtúrós galuska
Galuska
Spenótos-juhtúrós galuska A tejföl felében elkeverjük a juhtúrót. Evőkanálnyi olajon kicsit pároljuk a finomra vágott fokhagymát, de ne égessük meg, majd dobjuk rá a spenótot és csak addig hagyjuk a lángon, amíg össze nem esik. A galuskát, a spenótot keverjük össze, ízesítsük borssal, sóval, de óvatosan, mert a túró is sós. Öntsük a masszát kiolajozott tepsibe, kenjük a tetejére a félretett tejfölt, majd 175 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük át. Galuska Egy egész tojást, egynek a sárgáját vízzel összekeverem (kb. 4 decivel), ne tegyük bele az összeset amíg a tészta állaga nem alakul ki. Sózom, majd belekeverem a lisztet. Nem túl kemény masszává keverjük, de nem szabad alaposan kidolgozni. Nagyobb fazékban vizet forralok, megsózom, és nokedliszaggatóról vagy vizes deszkáról a lobogva forró vízbe szaggatom. Időnként megkavarom, hogy össze ne ragadjon. Amikor a víz tetejére feljön, már jó is, akkor szűrővel kiszedem, lecsepegtetem és olajos tálba teszem, megkeverem. Nagy mennyiség estén érdemes több részletben szaggatni, főzni, mert ha túl sokáig ázik a vízben, az nem tesz jót a tésztának. Tévedés ne essék, a nokedli frissen készítve az igazi, érdemes rá pár percet várni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||