Túrós lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Túrós lepény
A túrós töltelékhez
![]() Túrós lepény A sütőporral, a sóval összeszitált lisztet, a cukrot és a vajat késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk. Majd a 2 tojást és a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és vékony, a tepsibe illő lappá nyújtjuk. Az első lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd megkenjük a töltelékkel. Beborítjuk a másik lappal, a széleit lenyomkodjuk és lekenjük a felvert tojással. A tetejét villával megszurkáljuk és a felvert tojással lekenjük. Majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Nedves konyharuhával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Kockára vágva tálaljuk. Megporcukrozhatjuk, de minek? A túrós töltelékhez A töltelék hozzávalóit, a só és a tojásfehérje kivételével összekeverjük. Fél órát hűtőben pihentetjük, majd a sóval keményre felvert tojásfehérjével összeforgatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||