Zöldbab baconnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben, a szalonnát kislángon zsírjára sütjük, a zsíron megfonnyasztjuk az újhagymát, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a zöldbabot, ne pirítsuk, csak melegítsük össze. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||